Keittiöremontti pienellä budjetilla – 5 vinkkiä, joilla säästät helposti rahaa!

Etusivu Kodin remontit Keittiöremontti pienellä budjetilla – 5 vinkkiä, joilla säästät helposti rahaa!

Moni suomalainen haaveilee tälläkin hetkellä kotinsa keittiön remontoinnista, kamppaillen samalla budjettihaasteiden kanssa. Keittiöremontin ei kuitenkaan tarvitse olla varsinainen rahasyöppö, vaan pienemmälläkin budjetilla saa loihdittua kodin sydämen uudelleen eloon!

Tärkein asia keittiöremonttia suunnitellessa on kiinnittää huomiota erilaisiin materiaalivaihtoehtoihin ja pieniin yksityiskohtiin. Jokainen esiin nouseva idea ja ajatus kannattaa myös haastaa – voisiko tämän tehdä jollakin toisella, edullisemmalla tavalla?

Tässä artikkelissa esittelemme viisi näppärää vinkkiä, joiden avulla voit tehdä keittiöremontin edullisesti mutta silti laadukkaasti.

1) Materiaalivalinnat

Yksi helppo tapa säästää keittiöremontin kustannuksissa on valita edullisia materiaaleja. Tällaisista ratkaisuista puhuttaessa esiin nousee nopeasti laminaatti, jonka avulla uudistat keittiösi ilmeen helposti, tyylikkäästi ja ennen kaikkea lompakkoystävällisellä tavalla.

Laminaatti käy hyvin materiaaliksi esimerkiksi kaapinoviin ja erilaisiin työtasoihin ja on edullisesta hinnastaan huolimatta erittäin laadukas valinta. Keittiökokonaisuuden tyylistäkään ei laminaatin valitsemalla tarvitse tinkiä, sillä sama materiaali sopii myös lattiaan.

Lattiamateriaalina käytettynä laminaatti on todella edullinen vaihtoehto, joka on helppo ja nopea asentaa itse ilman ammattilaisen usein melko tyyristä apua.

2) Suosi kaappeja laatikoiden sijaan

Mikäli teet keittiöremontin itse, ovat materiaalit käytännössä ainoa asia, johon rahaa kuluu. Tätä logiikkaa jatkettuna on selvää, että mitä vähemmän materiaalia kuluu, sitä edullisempi keittiöremontti on kyseessä.

Mikäli tapasi säästää kuluissa on juuri materiaalimäärän pienentäminen, kannattaa se aloittaa keittiön säilytystiloista. Laatikot, niiden kahvat ja kiskot vievät runsaasti materiaalia ja tulevat helposti kalliiksi, kun taas yksittäinen kaapinovi saattaa ajaa esimerkiksi neljän laatikon asian. Vielä edullisemmaksi tulee avohyllyjen käyttäminen, joka on myös oiva tapa tehdä juhlavista astioista todellisia vieraidesi katseenvangitsijoita.

3) Säästöä valaistuksella

On itsestään selvää, että keittiössä, kuten kodin muissakin huoneissa, on oltava riittävästi valoa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö myös valaistuksen huomioiminen olisi yksi näppärä tapa säästää riihikuivaa rahaa. Yleensä keittiöissä nähdään erilaisia spottivaloja, mutta LED-valonauhat ovat huomattavasti edullisempi vaihtoehto, jonka lisäksi ne valaisevat todella tehokkaasti.

LED-valonauhoja on saatavissa myös säädeltävinä versioina, jolloin voit säätää valaistuksesi kirkkautta, tunnelmaa ja jopa väritystä kätevästi puhelimella tai kaukosäätimellä.

4) Maali tai muovi voi olla avain onneen

Edullisimmaksi keittiöremontti tulee luonnollisesti siinä tapauksessa, että varsinaisia materiaaleja ei pidä ostaa lainkaan. Usein uusien kalusteiden hankkiminen tuntuu helpoimmalta ratkaisulta, mutta usein käynti lähimmässä maalikaupassa pudottaa keittiöremontin hintalappua merkittävästi.

Mikäli keittiön kaapistojen ovet ovat puuta, on hiomapaperi, maalipurkki ja pensseli lyömätön yhdistelmä. Tuolla tehokolmikolla saat uusittua keittiösi yleisilmeen nopeasti ja edullisesti vaihtamatta varsinaisia kalusteita.

Kaikissa, varsinkaan uudemmissa asunnoissa, keittiön kaapistojen ovet eivät kuitenkaan ole enää entisajan tapaan puuta, mutta sekään ei ole ongelma! Tällaisessa tilanteessa hätiin saapuu sisustusmuovi, jolla voit uusia kaapistojen lisäksi helposti myös keittiön muita pintoja.

Hyvä esimerkki sisustusmuovista on D-C-Fix-kalvo. Kyseessä on kontaktimuovia muistuttava kalvo, jolla saa päällystettyä erilaisia pintoja erittäin helposti, nopeasti ja tietenkin edullisesti.

5) Käynti kirpputorilla voi herättää keittiön eloon

Perinteiset kirpputorit sekä Facebook-kirpparin ja Tori.fi:n kaltaiset modernimmat vaihtoehdot ovat pullollaan erilaista myytävää tavaraa. Miksipä niitä ei voisi siis hyödyntää myös keittiöremontin yhteydessä?

Erilaisilta kirpputoreilta löytyy varmasti laadukkaitakin materiaaleja keittiöösi, ja pienellä DIY-hengellä saat loihdittua niistä juuri omaa silmääsi miellyttäviä. Käynti kirpputorilla on myös ekologinen teko, josta on vaikea löytää huonoja puolia.

Lupa-asiat kuntoon ennen remonttia

Budjetin lukitsemisen ja materiaalien valinnan jälkeen on vielä yksi vaihe, joka on syytä suorittaa ennen kauppaan marssimista ja remontin aloittamista. Keittiöremontista haaveilevan tulee nimittäin selvittää, tarvitaanko remontille erikseen lupaa. Mikäli asut asunto-osakeyhtiössä, saatat joutua tekemään remontti-ilmoituksen.

Omassa omakotitalossa asuvan sen sijaan kannattaa varmistaa, onko syytä ottaa yhteyttä oman paikkakunnan rakennusvalvontaan ennen remontin suorittamista.

Picture of Remontti Mestari

Remontti Mestari