Mikä grilli kesäksi? – Kesän 2022 parhaat grillit

Etusivu Piha ja puutarha Mikä grilli kesäksi? – Kesän 2022 parhaat grillit

Kevät etenee kovaa vauhtia kohti kesää ja viimeisetkin lumet ovat pikkuhiljaa sulaneet. Innokkaimmat grillaajat ovat jo kaivaneet vanhan grillin talviteloilta, ja monilla on edessä uuden grillin hankinta alkavaa grillikautta varten. Keräsimme yhteen kesän 2022 parhaat grillit eri hintaluokissa ja käyttötarkoituksissa.

Kaasugrilli vai hiiligrilli?

Grilliä hankkiessa on tehtävä vaikea valinta kaasun ja hiilen välillä. Molemmista löytyy omat hyvät ja huonot puolensa, ja valinta perustuu lopulta käyttötarkoitukseen ja omiin mieltymyksiin.

Kaasugrillin suurin etu on nopeus, grilli lämpeää nappia painamalla ja on käyttövalmis muutamassa minuutissa, joten kaasugrilli on erinomainen vaihtoehto arkigrillaamiseen. Kaasugrilli on myös helpompi pitää puhtaana.

Hiiligrilli on perinteisempi ja usein myös edullisempi vaihtoehto. Hiiligrillin käyttö on kuitenkin hieman työläämpää, ja se voi vaatia harjoittelua täydellisen tuloksen saamiseksi. Hiilloksen saaminen vie aikaa, mutta vastapainoksi hiiligrilli pysyy pitkään lämpimänä.

Kamadogrilli – Barbequeharrastajan valinta

Kun haluat vielä grillaamisen uudelle tasolle, on kamadogrilli ehdoton hankinta. Nykyaikainen kamadogrilli on peräisin Japanista, ja sen tekniikka perustuu jopa 3000 vuotta sitten Kiinassa käytettyihin saviuuneihin.

Kamadogrilli tarjoaa perinteisiä kaasu- ja hiiligrillejä laajemmat ruoanlaittomahdollisuudet, se soveltuu grillaamisen ja savustamisen lisäksi erinomaisesti esimerkiksi pizzojen ja leipien valmistukseen. Kamadogrillillä kokatessa mahdollisuudet ovat rajattomat.

Paras kaasugrilli – Weber Genesis II E-310 GBS

Genesis II -sarjan lippulaivamalli on niittänyt mainetta useissa testeissä, ja sitä pidetään yleisesti hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden parhaana kaasugrillinä. E-310 tarjoaa lukuisia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat niin perinteisen makkaranpaiston kuin suurempien liha-annosten grillaamisen epäsuoralla tulella. 

Perinteisen grillauksen lisäksi E-310:n emaloitu valurautainen GBS-ritilä tarjoaa mahdollisuuden käyttää grillissä esimerkiksi valurauta- tai wokkipannua, jolloin E-310:n ruoanlaittomahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

E-310 on varsin hintava kaasugrilliksi suositushinnan ollessa 999 euroa. Kuitenkin testit ovat osoittaneet Weberin kaasugrillit edullisempia vaihtoehtoja kestävämmiksi ja luotettavammiksi. Weber tarjoaa kyseiselle mallille jopa 10 vuoden takuun, jolloin voit olla varma että E-310 palvelee innokkaintakin grillaajaa monien vuosien ajan.

Weber Genesis II E-310 GBS
Kuva: www.weber.com

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • GS4-grillausjärjestelmä kolmella tehokkaalla polttimella sekä sähköisellä sytytyksellä
 • Tilavat sivupöydät
 • Integroitu lämpömittari
 • iGrill 3 -yhteensopivuus

Plussat ja miinukset:

+Kestävä

+Laajat ruoanlaittomahdollisuudet

+Käyttää hyvin vähän kaasua tehoonsa nähden

+Helppo puhdistaa

-Korkea hinta

Paras kamadogrilli – Big Green Egg

Ympäri maailman suurta suosiota nauttiva Big Green Egg on todellisen grilliharrastajan valinta. Big Green Egg on saatavilla eri kokoisina ja hintaisina, pienempien mallien hintojen ollessa noin tuhannen euron luokkaa kun taas suurempien mallien kohdalla puhutaan jo tuhansista euroista.

Keraaminen Big Green Egg valmistetaan markkinoiden laadukkaimmista materiaaleista, jolloin pitkän käyttöikänsä lisäksi keramiikka kestää erinomaisesti korkeitakin lämpötiloja ja nopeita lämpötilanvaihteluita. Korkealaatunen keramiikka eristää lämpöä erinomaisesti, jolloin voit käyttää Big Green Eggiä huoletta myös talvella.

Big Green Egg tarjoaa rajattomat grillausmahdollisuudet kovimmallekin barbequeharrastajalle. Kamadogrillillä saavutat helposti halutun lämpötilan, ja laadukas keramiikka ja ilman kiertämisen grillin sisällä mahdollistava tekniikka pitää lämpötilan tasaisena useiden tuntien ajan, jolloin onnistut ruoanlaitossa joka kerta täydellisesti.

Big Green Egg ei suinkaan ole aloittelijan tai harvemmin grillaavan valinta, sillä se vaatii huomattavasti enemmän vaivaa ja huolenpitoa kuin perinteiset grillit. 

https://www.biggreenegg.eu/

Kuva: www.verkkokauppa.com

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Suuri paistopinta-ala
 • Jatkuvan ilmavirran mahdollistava muotoilu
 • Helpon lämmönsäätelyn mahdollistavat ylä- ja alaventtiilit
 • Lämpöä eristävä materiaali

Plussat ja miinukset:

+Rajattomat ruoanlaittomahdollisuudet

+Lämmön säilyminen ja säädeltävyys

+Ruuan tasainen kypsyminen ja erinomainen maku

-Hinta

-Ei missään nimessä helppokäyttöisin

-Vaatii enemmän vaivaa kuin perinteiset grillit

Paras hiiligrilli – Weber Original Kettle

Jos luotat perinteiseen pallogrilliin, on klassikoksi muodostunut Weberin Original Kettle oikea valinta. Original Kettle noudattaa Weberin tarkkoja laatustandardeja erottuen joukosta niin kestävyyden kuin ominaisuuksien puolesta.

Original Kettle tarjoaa perinteiseen grillauksen lisäksi mahdollisuuden savustamiseen. Ilmanottoaukot ja venttiilit mahdollistavat lämpötilan säätelyn matalammilla lämmöillä. Juuri monikäyttöisyytensä vuoksi Original Kettle on vakiinnuttanut asemansa pallogrillien kärjessä.

Pienen kokonsa vuoksi Original Kettle on helppo varastoida grillisesongin ulkopuolella, tai ottaa mukaan esimerkiksi mökille tai rannalle.

Kuva: www.weber.com

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Suuri paistopinta-ala
 • Integroitu lämpömittari
 • Lämpöeristetyt kahvat
 • Savustusominaisuus

Plussat ja miinukset:

+ Yksinkertain kasata ja käyttää

+ Vie vähän tilaa

+ Helppo kuljettaa

+ Erinomainen hinta-laatusuhde

+ Mahdollisuus savustaa

Paras edullinen kaasugrilli – Mustang Maryville 6

Matalamman hintaluokan kaasugrilleissä Mustang erottuu selkeästi joukosta ominaisuuksien ja kestävyyden osalta. Maryville 6 on listauksen halvin grilli, jälleenmyyntihinnan ollessa toimittajasta riippuen noin 250 euroa. 

Maryville 6 on tarjoaa hintaansa nähden kattavat ominaisuudet, 6 poltinta ja suuri paistopinta-ala mahdollistaa suurempienkin annosten valmistamisen kerralla. Maryville 6 ei ole aktiivisen grillaajan paras vaihtoehto, mutta ajaa asiansa erinomaisesti jos käytät grilliä harvemmin.

mustang-grill.com

Kuva: www.nettikaluste.fi

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Kuusi poltinta
 • Suuri paistopinta-ala
 • Piezo-sytytys
 • Kuusi lämmönjakopeltiä

Plussat ja miinukset:

+Kattavat ominaisuudet matalaan hintaan nähden

+Halpa

+Hyvä vaihtoehto harvemmin grillaavalle

+Mustangin varaosat edullisia ja helposti saatavilla

-Halpa hinta näkyy laadussa

Mikä on paras grilli juuri sinulle?

Aktiiviselle ja laatutietoiselle grillaajalle paras vaihtoehto on Weber Genesis II E-310 GBS. E-310:tä ei ole syyttä valittu markkinoiden parhaaksi kaasugrilliksi useissa testeissä, ja 10 vuoden takuu lupaa pitkää kayttöikää, jolloin tiedät saavasi rahoillesi vastinetta.

Big Green Egg on kovan luokan barbequeharrastajan ehdoton ykkönen. Hankkimalla Big Green Eggin mahdollistat käytännössä kaiken grillaamisen niin makkaranpaistosta isompien lihojen savustamiseen. Laadukas keramiikka tarjoaa pitkän käyttöiän, sekä valmistaja tarjoaa tuotteelle elinikäisen takuun.

Edullisempaa hiiligrilliä hakevalle Weber Original Kettle on erinomainen vaihtoehto, juuri helpon käytettävyytensä sekä hyvien ominaisuuksiensä puolesta. 

Harvemmin grillaavalle Mustang Maryville 6 on varteenotettava vaihtoehto, jolla grillaat nopeasti ja helposti niin makkarat kuin pihvit.

Picture of Remontti Mestari

Remontti Mestari