Etsinnässä paras porakone? Vertailu paljastaa vuoden 2022 parhaat akkukäyttöiset porakoneet!

Etusivu Koneet ja työkalut Etsinnässä paras porakone? Vertailu paljastaa vuoden 2022 parhaat akkukäyttöiset porakoneet!

Hyvä pora on tärkeä elementti jokaisessa kotitaloudessa, vaikkei taloudessa asuisikaan varsinaista Remontti-Reiskaa tai -Raijaa. Oikeanlainen pora on näppärä apuväline monissa arjen askareissa, mutta juuri sen oikean löytäminen voi tuntua monesta haastavalta.

Kun etsit itsellesi täydellistä akkuporakonetta, on hyvä lähteä liikkeelle käyttötarpeesi määrittelemisestä. Pitkälle vietyä ajatuskarttaa, monimutkaista excel-taulukkoa tai esseetä eri porakonemallien hyvistä ja huonoista puolista ei vaadita, vaan suurpiirteisemmälläkin tarpeen määrittelyllä pääsee jo pitkälle.

Muokattavuudella loistava Ryobi R18PD3-0 vastaa kodin kevyempiin tarpeisiin

Paras akkuporakone ei välttämättä ole se kallein ja uusin hyllystä löytyvä, vaan ratkaisu voi löytyä myös niin sanottujen alempien hyllyjen syövereistä. Mikäli akkuporakoneen käyttötarpeesi on enimmäkseen satunnainen ja keskittyy lähinnä taulujen ja muiden kevyiden esineiden ripustamiseen sekä pienten reikien tekemiseen, sopii käteesi parhaiten aivan perusmalli. 

Loistava esimerkki kotitöiden hoitamiseen soveltuvasta akkuporakoneesta on Ryobin R18PD3-0, joka tarjoaa 50 newtonmetrin väännöllään vastinetta kodin perustarpeisiin. Kyseessä on myös universaali ja tunnettu merkki, joka kuuluu Suomessakin useamman eri liikkeen ja ketjun valikoimaan.

R18PD3-0 on edullisemman kategorian akkuporakoneeksi oiva valinta myös siksi, että se kuuluu Ryobin laajaan ONE+-järjestelmään. Kyseessä on erittäin laaja tuoteperhe, joka tarkoittaa sitä, että R18PD3-0 on helposti muokattavissa tarpeiden mukaan. Eli vaikka tarpeesi muuttuisikin kodin nikkaroinnista hieman vaativammaksi, ei uuden poran ostaminen välttämättä ole tarpeen, vaan voit pienillä lisäosilla päivittää nykyisestä porakoneestasi uuteen tarkoitukseen sopivan.

Ryobin R18PD3-0:n valinnan puolesta puhuu myös kustannustehokkuus, sillä kyseinen pora irtoaa kaupasta kuin kaupasta alle sadan euron hinnalla.

Ryobi R18PD3-0 plussat ja miinukset

+ Helposti muokattavissa tarpeen mukaan erilaisilla lisäosilla

+ Edullinen hinta

– Kierrosnopeus ei riitä raskaampaan remontointiin

– Vaatii lisäosia soveltuakseen vaativampaan käyttöön

Skilin 3010 BA vastaa kodin remontoijan vääntötarpeeseen

Mikäli et ole varsinainen ammattiremontoija, mutta akkuporakoneesi käyttöön kuuluu edellä mainittujen kevyempien kotiaskareiden lisäksi myös suurempien ruuvien kanssa työskentelyä ja painavampien esineiden ripustamista, on syytä siirtyä seuraavaan kategoriaan. Siirtyminen tehokkaampaan kategoriaan on paikallaan myös siinä tapauksessa, että haluat poraltasi suoraan vastetta raskaampiinkin töihin ilman erikseen ostettavia lisäosia.

Tällaisessa tilanteessa hyvä valinta on noin 150 euron hintalapulla varustettu Skilin 3010 BA, joka tuo valtaosan ammattilaisten vaatimista ominaisuuksista kodin remontoijien käyttöön. Erityisen hyvin 3010 BA sopii puun ja metallin poraamiseen sekä enemmän voimaa vaativiin ruuvaustöihin. Kyseessä on myös pitkäikäinen valinta, sillä Coolpack-ominaisuus pidentää huomattavasti paitsi akun käyttöaikaa, mutta myös sen ikää.


Skil 3010 BA plussat ja miinukset

+ Erittäin kestävä ja pitkäikäinen akku

+ Hyvä vääntöteho

– Kierrosnopeus hieman puutteellinen rakentamiskäyttöä ajatellen

– Ei ole yhtä helposti muokattavissa kuin Ryobin porat

Makita tarjoaa vääntöä ja kierrosnopeutta ammattilaisen tarpeisiin saakka

Kun edetään remontoimisesta rakentamiseen, vaaditaan poralta väännön lisäksi myös erinomaista kierrosnopeutta. Malliesimerkki tällaisesta porasta on Makitan DHP484RTJ, joka soveltuu myös ammattilaisten rakennustarpeisiin.

DHP484RTJ tarjoaa hulppean 54 Nm:n vääntömomentin, joka mahdollistaa myös suurempien poraterien käytön. Ja vaikka kyseessä onkin tyyriimpi, noin 350 euroa maksava akkuporakone, voi tätä ajatella pitkäaikaisena sijoituksena. Poran pitkän käyttöiän takaa hiiliharjattoman moottorin ja täysmetallisen vaihteistorakenteen kombinaatio, jonka lisäksi porasta löytyy työskentelyä huomattavasti helpottava LED-valo.


Makita DHP484RTJ plussat ja miinukset

+ Sopii myös ammattikäyttöön

+ Todella pitkäaikainen pora

+ Laadukas ja arvostettu merkki

– Korkea hinta

Mikä on paras porakone?

Kuten tässä artikkelissa esitellyistä käyttötarpeista ja akkuporakoneista käy ilmi, on varsin haastavaa sanoa, mikä on absoluuttisesti paras porakone. Mikäli käyttösi on aktiivista ja sisältää myös rakentamista, on Makitan DHP484RTJ  sinulle todennäköisesti paras akkuporakone. Mutta mikäli raskain käyttötarpeesi on taulujen ripustaminen ja pienien reikien tekeminen, on alle sadalla eurolla mukaan tarttuva, helposti muokattava Ryobi sinulle erittäin hyvä pora. Skilin 3010 BA sen sijaan sijoittuu kahden edellä mainitun poran välimaastoon ja tarjoaa apua hieman järeämpiinkin tarpeisiin.

Paras porakone sinulle on siis se, mikä vastaa parhaiten tarpeitasi – tarvekartoitus on kaiken a ja o.

KäyttötarkoitusTarvittavat ominaisuudetHintaluokkaEsimerkkiporakone
Pienet kodin askareetNoin 40 Nm:n vääntö60–100 €Ryobi R18PD3-0 (90 €)
Kevyt remontointiNoin 50 Nm:n vääntö100–200 €Skill 3010 BA (150 €)
RakentaminenRiittävä vääntö ja korkea kierrosnopeus200–350 €Makita DHP484RTJ (350 €)

Picture of Remontti Mestari

Remontti Mestari