Näin hyödynnät peilejä kotisi sisustuksessa: Katso vinkit

Etusivu Remontointi Kodin sisustaminen Näin hyödynnät peilejä kotisi sisustuksessa: Katso vinkit

Kaipaatko kotiisi lisää valoa, säihkettä ja tilan tuntua? Peilit ovat erinomainen ratkaisu kodin ilmeen kohentamiseen! Erilaisilla peileillä saat tehtyä kotiisi aivan uudenlaisen tunnelman – oli kyseessä sitten kylpyhuoneen valopeili, massiivinen peilikaappi eteisessä, tai jopa peilaavat kromi- tai messinkipinnat keittiössäsi.

Tässä artikkelissa käymme konkreettisia vinkkejä läpi, joiden avulla käytät peilejä hyödyksesi kotisi sisustuksessa.

Ensimmäiseksi kannattaa pohtia mikä on peilien ensisijainen tarkoitus. Niiden avulla voidaan tuoda huoneeseen lisää valoa, tai parhaimmassa tapauksessa pieniin huoneisiin avaruutta ja tilan tuntua. On myös olemassa niin kutsuttuja valopeilejä, joissa on yhdistetty peili ja valoelementti. Näin samassa paketissa saa avaruutta sekä valoa huoneeseen. Tässä listassa olemme koonneet hyviä sisustusideoita, kuinka peilejä voi käyttää hyödyksi ja näin muuttaa täysin kotinsa ilmettä!

Peilit ovat jo kautta aikojen olleet jokaisen kodin vakiovaruste. Niiden avulla luodaan tunnelmaa eri huoneisiin ja ovat todella hyviä sisustuselementtejä. Peilejä on monia eri tyyppejä ja erilaisia ratkaisuja.

Valopeilit

Aiemmassa kappaleessa mainitsimme niin sanotut valopeilit, mutta mitä ne oikein ovat? Valaisimena toimivat peilit sisustuksessa ovat suhteellisen uusi elementti, jossa on yhdistetty perinteinen peili ja modernit LED-valot. Nykyisin ne ovat laajassa käytössä ja niitä onkin monia erilaisia. Hyvä käyttökohde sellaiselle on esimerkiksi kylpyhuone, jossa valopeili helpottaa meikkaamista ja vaikka parranajoa. Esimerkiksi SuperLEDin verkkokaupasta löydät laadukkaat LED-valoilla varustetut valopeilit, joiden avulla teet kylpyhuoneesta upean ja hotellitunnelmaa huokuvan paikan! Valopeili korostaa hyvin yksityiskohtia ja joitain peilejä voi jopa ohjelmoida mieleisekseen!

Peilit eteisessä

Ehkä yksi perinteisistä paikoista suurille peileille on eteinen. Tälle on kuitenkin syynsä, sillä usein eteiset ovat ahtaita, kapeita ja jopa pimeitä. Tämmöisissä tilanteissa suuri peili on viihtyisä ja toimiva ratkaisu. Se tuo lisää tilan tunnetta ja sitä avuksi käyttäen voi vilkaista itseään, ennen ulos lähtemistä. Mahdolliset vieraatkin haluavat katsoa varmasti itsensä läpi, ennen sisään astumista. Remontin yhteydessä on helppo asentaa iso peilikaappi eteiseen!

Näihin kahteen käyttötarkoitukseen sopivat korkeat pystyasennossa olevat peilit, jotka saattavat ulottua lattiaan asti. Harvalla meistä on kuitenkaan jo valmiiksi ahtaassa eteisessä tilaa, joten esimerkiksi kaapiston liukuovi kannattaa vaihtaa peiliksi, tai siihen kiinnittää isohko peili! Suuren peilin, tai peililiukuoven ja hyvän valaistuksen avulla eteisen saa tuntumaan suuremmalta kuin se oikeasti on! Valaistuksessa kannattaakin suosia LED-valoja, sillä niitä voi jopa ohjelmoida mieleisekseen.

Luonnonvalon hyödyntäminen makuu- ja olohuoneessa

Nykyisin suosittu sisustustyyli ovat vaaleat värit. Niistä on useita hyötyjä, sillä esimerkiksi valkoinen väri rauhoittaa mieltä sekä heijastaa hyvin ulkoa tulevaa valoa. Luonnonvalolla on myös paljon positiivisia vaikutuksia mielialaan ja peilien avulla sen saa jatkumaan pidemmälle kodin sisälle. Tätä suunnitellessa kannattaa huomioida valon suunta ja peilien oikea sijoitus. Valon jatkumisen merkityksen peilien avulla huomaa varsinkin talviaikaan, kun auringonvaloa on muuten niin vähän. 

Olohuoneessa kannattaa suosia aiemmin mainituista syistä vaaleaa sisustusta. Vaaleat ja luonnonväriset pinnat näyttävät hyvältä auringonvalossa, ja tuovat kotiin raikasta ilmettä. Suurien peilien avulla ulkoa tuleva valo saadaan suunnattua ympäri huonetta. Samalla se on hyvä paikka kokeilla vaikka päivän asukokonaisuutta. Makuuhuoneeseen sopii myös hyvin Superledin valopeili josta saa huoneeseen viihdyttävyyttä, mutta myös hyödyllisen apuvälineen esimerkiksi meikkaamiseen! 

Olohuoneet ovat usein tilavia, mutta avaruutta saa lisättyä entisestään ripustamalla erilaisia peilejä seinille. Ripustaminen on hyvä ratkaisu, sillä tällöin peili on vähemmän tiellä. Ripustettuun peiliin voi myös valita sisustukseen sopivan kehyksen, jotka voivat olla minimalistisia tai hyvinkin näyttäviä. Olohuoneessa on kuitenkin usein myös muita sisustuselementtejä, joten huomio se peilin sijoituksessa. Peili kannattaa sijoittaa ensin paikoilleen ja muut elementit kuten taulut ja huonekasvit vasta sen jälkeen. Näin peili ei näytä pakotetulta sisustuselementiltä!

Monia ideoita

Peilit ovat hyvin monipuolinen sisustuselementti ja ainoastaan mielikuvitus on rajana niiden käytössä. Monenlaisten peilien, kuten valopeilien, pitkien ja pyöreiden peilien avulla voit tehdä kodistasi tilavan ja valoisan. Peilit ovat hyviä elementtejä sisustuksessa ja kannattaa niiden sijoituksessa olla ronski, jotta peili pääsee oikeuksiinsa. Näiden ohjeiden avulla sinullakin on valmius lisätä kotiisi avaruutta ja viihtyvyyttä. Aloita suunnittelu sitä varten jo tänään!

Picture of Reiska

Reiska