Kylpyhuoneremontti – 5 vinkkiä joilla säästää pitkän pennin

Etusivu Kodin remontit Kylpyhuoneremontti – 5 vinkkiä joilla säästää pitkän pennin
kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti on kodin suurimpia remontteja, joka tulee olemaan ajankohtainen jokaisen asunnon elinkaaren aikana. Remontin syynä voi olla vesivahinko tai rakenteiden heikkeneminen, tai yksinkertaisesti estetiikan tai käytännöllisyyden parantaminen. 

Oli remontin syy mikä tahansa, onnistunut kylpyhuoneremontti vaatii aina tarkan suunnittelun. Näillä vinkeillä vältät yleisimmät virheet kylpyhuoneremonttia suunnitellessa ja säästät selvää rahaa. Samat vinkit pätevät myös keittiöremonttiin.

Vesivahinkojen ehkäisy

Kylpyhuoneremonttien yleisimpiä syitä ovat vesivahingot. Vesivahinko voi tulla yllättäen aiheuttaen suuren laskun, mutta asianmukaisella ennaltaehkäisyllä voit välttää tämänkin äkillisen kuluerän.

Yleisin kylpyhuoneen vesivahingon aiheuttaja on pyykinpesukone. Väärin asennettu tai vaurioitunut pesukone on altis vuodoille, jotka voiat aiheuttaa mittavaa tuhoa. Helpoin tapa ennaltaehkäistä pesukoneen vuotoja on asentaa kone huolellisesti, sekä tarkistaa tulo- ja poistoletkujen kunto säännöllisesti.

Vesivahinko voi johtua myös vesikalusteiden, eli WC-istuimen ja hanan vuodosta, tai tukkiutuneesta viemäristä. Vesikalusteiden vuodot on helppo ennaltaehkäistä tarkkailemalla niiden kuntoa säännöllisin väliajoin, ja korjaamalla vika välittömästi sen huomaamisen jälkeen. On sanomattakin selvää että esimerkiksi uuden hanan hankkiminen tulee halvemmaksi kuin koko kylpyhuoneen vesivahingon korjaaminen.

Mihin kiinnittää huomiota vesivahinkojen ehkäisyssä?

 • Kuivaa lattia ja pinnat aina suihkun jälkeen
 • Asenna pyykinpesukone huolellisesti, mielellään ammattilaisen toimesta.
 • Tarkista vesikalusteiden kunto säännöllisesti
 • Tarkasta pesukoneen tulo- ja poistoputket tasaisin väliajoin

Valitse urakoitsija tarkasti

Kylpyhuoneremonttia suunniteltaessa ei tule tarttua ensimmäiseen vastaanotettuun tarjoukseen. On järkevää pyytää tarjous usealta eri toimijalta sekä tutustua tarkemmin eri urakoitsijoihin. 

Internetin keskustelupalstat ja puskaradio auttavat myös urakoitsijan valinnassa. Etsimällä tietoa, kyselemällä suosituksia sekä lukemalla arvosteluita löytyy helpoiten luotettava kylpyhuoneremontin ammattilainen.

Urakoitsijaa valitessa on tärkeä muistaa että halvin ei ole aina paras. Halpa hinta voi näkyä lopullisen työn jäljessä. 

Luottavan toimijan tunnistat usein jo verkkosivuista. Jos yrityksen verkkosivuilta löydät pelkän puhelinnumeron ilman nimiä, antaa se vähemmän uskottavan ensivaikutelman verrattuna yritykseen jonka verkkosivuilta löydät referenssejä sekä kattavasti lisätietoja. 

Mihin kiinnittää huomiota urakoitsijaa valitessa?

 • Takuu. Huolehdi aina että urakoitsija tarjoaa kattavan ja pitkän takuu työlleen.
 • Kirjallinen tarjous ja sopimus. Pyydä aina tarjous ja palvelusopimus paperisena sähköisten tiedostojen lisäksi.
 • Pyydä tarjous usealta toimijalta.
 • Tunnetut toimijat ovat usein asiantuntevimpia ja luotettavimpia.
 • Pyydä referenssejä.

Huolellinen suunnittelu

Kylpyhuoneremontti alkaa aina suunnittelulla ja tarpeiden kartoituksella. Projekti suunnitellaan alusta loppuun yhdessä yrityksen edustajien kanssa vastaamaan asiakkaan tarpeita ja toiveita.

Suunnitteluprosessi alkaa aina remontoitavan kylpyhuoneen tutkimisella ja mittaamisella. Tässä vaiheessa käydään myös läpi pohjapiirustukset sekä mahdolliset taloyhtiön vaatimukset. 

Pohjatöiden jälkeen kartoitetaan asiakkaan toiveet ja tarpeet. Tässä vaiheessa etsitään budjetin rajoissa paras vaihtoehto, ja karsitaan mahdottomat ideat.

Suunnittelu- kartoituskäynnin jälkeen suunnittelija tekee tarkan suunnitelman sekä esityksen remontin lopputuloksesta. Esitys koostuu usein valokuvista, materiaalinäytteistä sekä luonnoksista.

Kiinnitä näihin huomiota kylpyhuoneremonttia suunniteltaessa:

 • Kilpailuta suunnitelmat, pyydä useammalta toimijalta laaja suunnitelma ja hinta-arvio.
 • Suunnittele remontti yhdessä asiantuntijan kanssa.
 • Toteuta suunnitelma budjetin rajoissa, huolehdi että yksittäiset valinnat eivät ylitä budjettia.
 • Tutustu eri mahdollisuuksiin ja vaihtoehtoihin, vertailemalla löydät aina parhaan vaihtoehdon.
 • Huomio käytettävyys ja toiminnot.
 • Huomioi lämmitys, jos talossa on vesikiertoinen lämmitys älä lisää kylpyhuoneeseen erikseen sähkölämmitystä, näin säästät jopa tuhansia euroja pitkällä aikavälillä.

Toteuta kylpyhuoneremontti ajan kanssa

Kylpyhuoneremontille on suositeltavaa varata reilusti aikaa. Suunnittelu kannattaa aloittaa jo kuukausia ennen varsinaista toteutusta, jotta ehdit rauhassa tutustua eri toimijoiden tarjontaan ja tehdä alustavia suunnitelmia.

Kylpyhuoneremonttia suunniteltaessa on varauduttava pitkiin toimitusaikoihin, varsinkin ulkomailta tilatessa kalusteiden ja materiaalien toimitusajat voivat venyä muutamista viikoista jopa kuukausiin. 

Tarjouspyynnöille ja kilpailutukselle on järkevää varata reilusti aikaa, jotta eri vaihtoehtoihin ehtii tutustua rauhassa ja tehdä lopullisen päätöksen harkiten. 

Kiinnitä näihin huomiota aikataulutuksessa:

 • Varaa suunnittelulle reilusti aikaa.
 • Varaudu pitkiin toimitusaikoihin
 • Remontin kesto riippuu remontin laajuudesta, pelkkien uusien kalusteiden asentaminen vie vain muutaman päivän, kun taas kokonaisvaltaisen remontin kohdalla puhutaan viikoista.

Budjetointi

Kylpyhuoneremontti on yksi kalleimmista kodin remonteista, jolloin huolellisen budjetoinnin merkitys on valtava. Budjetointi on hyvä aloittaa lähtökohtien kartoittamisella, joka helpottaa budjetin kasaamista.

Budjettia määrittäessä on selvitettävä kustannusten muodostuminen, pelkkien materiaalien ja kalusteiden lisäksi lopulliseen hintaan vaikuttaa muun muassa työn hinta, suunnittelu, sähkötyöt, putkityöt sekä loppusiivous.

Budjetin määrittämisen jälkeen on edessä tarjousten ja hinta-arvioiden vertailu. Kylpyhuoneremonttia tehtäessä ei kannata tarttua ensimmäiseen tarjoukseen, vaan tarjouskyselyitä kannattaa lähettää 3-5 eri toimijalle. Hintaerot eri toimijoiden välillä voivat vaihdella huomattavasti, ja kilpailuttamalla voit saada vipuvartta hintaneuvotteluissa. 

Ota nämä huomioon kylpyhuoneremontin budjetoinnissa:

 • Kartoita lähtötilanne
 • Ota huomioon kaikki mahdolliset kuluerät, näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä.
 • Varaa budjettiin liikkumavaraa.
 • Kilpailuta useiden eri toimijoiden tarjouksia
 • Huomioi työn osuus hinnassa, työn osuus on yleensä hieman alle puolet kokonaiskustannuksista
 • Muista kotitalousvähennys

Kylpyhuoneremontti on aina iso investointi, toimimalla oikein voi siinä kuitenkin säästää ja välttyä monilta virheiltä. Noudattamalla näitä viittä ohjetta varmistat onnistuneen kylpyhuoneremontin.

Picture of Reiska

Reiska