Ikkunaremontti – itse vai avaimet käteen?

Etusivu Kodin remontit Ikkunaremontti – itse vai avaimet käteen?

Ikkunaremontti on ajankohtainen jokaisen rakennuksen elinkaaren aikana. Hyvin toteutettu ikkunaremontti parantaa talon yleisilmettä, energiatehokkuutta sekä parantaa äänieristystä.

Omakotitalon ikkunat tulisi vaihtaa 30-45 vuoden välein.

Ammattitaidolla tehty ikkunaremontti ja säännöllinen kunnossapito voi pidentää ikkunoiden teknistä käyttöikää reilusti yli 50 vuoteen.

Mahdollistaaksesi ikkunoiden pitkän käyttöiän, tulee ikkunaremontti suunnitella huolella. Valitsemalla luotettavan toimijan varmistat parhaan lopputuloksen. Ikkunaremontin voit tehdä myös itse, mutta onnistunut lopputulos vaatii ammattitaitoa ja kokemusta remontoinnista.

Ikkunaremontin hyödyt

Vanhojen ikkunoiden vaihtaminen parantaa yleistä asuinmukavuutta ja talon energiatehokkuutta.

Uusitut ikkunat parantavat huomattavasti talon yleisilmettä. Nykyään ikkunat ovat helposti muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaisesti, joten tyylikkäiden ikkunoiden löytäminen on helppoa.

Vanhat ikkunat voivat olla vetoisia , joten ikkunoiden uusimisella parannat selkeästi talon energiatehokkuutta. Kun lämpö ei karkaa vuotavista ikkunoista, säästää sievoisen summan lämmityskustannuksissa.

Vähentyneen lämmityksen ja viilennyksen tarpeen myötä talon ympäristöystävällisyys ottaa suuren harppauksen ja vähennät huomattavasti energiankulutusta ja päästöjä.

Uusitut ikkunat voivat säästää jopa 20 prosenttia lämmitys- ja viilennyskustannuksissa.

Energiatehokkuuden ja talon ulkoasun kohenemisen lisäksi yleinen asuinmukavuus paranee paremman äänieristyksen, laadukkaamman sisäilman ja vähentyneen vedon myötä.

Edellä mainittujen etujen lisäksi ikkunaremontti nostaa kiinteistön arvoa.

Ikkunaremontin hinta

Suurimmat vaikuttavat tekijät ikkunaremontin hintaan ovat vaihdettavien ikkunoiden määrä sekä toimitustapa. Itse asennettuna ikkunaremontti on luonnollisesti halvempi kuin avaimet käteen -pakettina.

Itse tehtynä yksittäisten ikkunoiden hinnat liikkuvat 200-600 euron välillä. Avaimet käteen -pakettina yksittäisen ikkunan hinta on huomattavasti korkeampi, hinnat ollessa tekijästä riippuen 700-800 euroa per ikkuna.

Avaimet käteen -pakettina remontin kokonaishinta vaihtelee 8000-20000 euron välillä. Hinta riippuu asennettavien ikkunoiden määrästä.

Ikkunaremontin kohdalla olet oikeutettu kotitalousvähennykseen joka on 40 prosenttia työn osuudesta. Itse tehdessä kotitalousvähennys ei ole käytettävissä.

Ikkunaremontti itse

Taitava remonttireiska voi tehdä ikkunaremontin itse ja säästää pitkän pennin kustannuksissa. Ikkunaremontti vaatii kuitenkin tarkat ohjeet ja asianmukaisen työvälineet. Tärkeimmät työvälineet ovat laadukas akkuporakone ja vatupassi.

Ikkunaremontti alkaa aina vanhan ikkunan ja karmin purkamisella, jonka jälkeen uusi ikkuna asennetaan paikalleen. Asennettavia ikkunoita hankkiessa tulee ottaa huomioon karmien koko ja riittävät tilkeraot.

Ikkunaremontti vaatii kokemusta remontoinnista ja äärimmäistä tarkkuutta onnistuakseen. Jos olet vähänkin epävarma, on suositeltavaa kääntyä alan ammattilaisen puoleen täydellisen lopputuloksen varmistamiseksi. Ikkunaremontti mökillä on huomattavasti omakotitaloa helpompi, jolloin sen toteuttaminen itse on useimmiten mahdollista.

Vinkit ikkunoiden asentamiseen itse:

 • Painota mittatarkkuutta. Pienikin mittavirhe voi tuhota hyvienkin ikkunoiden toimivuuden.
 • Huolehdi työturvallisuudesta ja asianmukaisista suojavarusteista.
 • Pidä vatupassi koko ajan käden ulottuvilla.
 • Älä sorru halvimpiin ikkunoihin. Panostamalla laatuun varmistat ikkunoiden pitkän käyttöiän.
 • Huolehdi materiaalien asianmukaisesta suojaamisesta. Ikkunoita ei suositella säilytettäväksi ulkona yli kahta viikkoa.
 • Hanki tietoa ja tarkat ohjeet remontin toteuttamiseen.

Ikkunaremontti avaimet käteet – pakettina

Vaivattomin ratkaisu on tilata ikkunaremontti avaimet käteen -palveluna luotettavalta toimijalta. Hinta on luonnolllisesti korkeampi kuin itse asennettuna, mutta tilaamalla valmiin paketin saat varmasti toimivat ja ammattitaidolla asennetut ikkunat.

Avaimet käteen -prosessi alkaa aina suunnittelukäynnillä, jolloin vanhat ikkunat mitataan ja niiden tilalle suunnitellaan sopivimmat uudet ikkunat.

Projekti kestää kokonaisuudessaan parista viikosta kuukauteen. Suunnittelu ja materiaalien valmistus ja kuljetus vievät suurimman osan ajasta. Ikkunoiden asennus paikoilleen kestää kohteesta riippuen 1-2 päivää.

Avaimet käteen -paketin etuna on sen huolettomuus. Koko projekti toteutetaan urakoitsijan toimesta aina suunnitteluvaiheesta loppusiivoukseen. Kokonaisvaltaisen palvelun lisäksi saat työlle takuun.

Pitkä takuu kertoo usein luotettavasta toimijasta.

Ikkunaremontteja tarjoavia yrityksiä on markkinoilla lukuisia, joten kilpailutus on tärkeää. Järkevintä on kilpailuttaa vähintään viisi eri tarjousta eri yrityksiltä. Eri yritysten tarjouksissa voi olla suuriakin eroavaisuuksia. Tarjouksia kilpailuttaessa tulee muistaa, että halvin ei ole aina paras. Investoimalla laadukkaaseen remonttiin varmistat pitkäikäisemmät ikkunat ja ammattimaisen asennuksen.

Kiinnitä näihin huomiota ikkunaremontin tekijää valittaessa:

 • Hintataso
 • Referenssit ja suosittelut
 • Asiakkaiden kokemukset
 • Yrityksen taloustiedot
 • Yrityksen sertifikaatit
 • Onko kyseessä paikallinen toimija vai suurempi kansallinen yritys
 • Takuun pituus ja kattavuus

Milloin ikkunaremontti on ajankohtainen?

Ikkunat ovat huonossa kunnossa ja ruman näköiset

Päivittämällä vanhat ränsistyneet ikkunat parannat talon ulkoista olemusta huomattavasti. Suurin osa ikkunoista on täysin räätälöitävissä asiakkaan toiveen mukaisiksi, joten ne on helppo yhdistää talon värimaailmaan ja sisustukseen.

Ulkoiset vauriot kuten maalipinnan repeily ovat merkkejä ikkunan elinkaaren päättymisestä. Pintavauriot kielivät usein ikkunan muidenkin ominaisuuksien kulumisesta.

Korkeat lämmityskustannukset

Vanhat ikkunat voivat tuoda suuren piikin lämmityskuluihin. Modernit ikkunat eristävät lämpöä, jolloin lämmitykseen ja viilennykseen kuluu vähemmän rahaa.

Ikkunat päästävät äänet läpi

Vanhojen ikkunoiden äänieristys on usein heikentynyt, jolloin varsinkin taajama-alueella kadun meteli pääsee helposti sisälle. Vaihtamalla ikkunat uusiin teet asunnostasi hiljaisemman.

Picture of Reiska

Reiska