Remontti talvella? – Parhaat vinkit

Etusivu Remontointi Remontti talvella? – Parhaat vinkit
Kannattaako tehdä remontti talvella?

Suomen pitkä ja kylmä talvi tuo mukanaan erilaisia haasteita remontointiin. Siksi suurin osa remonteista toteutetaankin kesäaikaan ja keväällä. Syitä remontin lykkäämiselle on muun muassa pelko materiaalien heikosta saatavuudesta tai kylmän ilman ja lumen tuomista riskeistä.

Entä jos akuutti remontintarve iskee keskellä pimeää talvea? Vaikka tuntuisi helpommalta odottaa aurinkoisempia kelejä, on tilanteita, jolloin remonttia ei kannata viivytellä vaan toimia välittömästi. Vaikka etenkin piharemonttien toteuttaminen talviaikaan voi tuntua haasteelliselta, on myös sisäremontteja, jotka voi toteuttaa kylmän kauden aikana.

Talvella remontointi herättää paljon kysymyksiä, minkä vuoksi keräsimme yhteen kattavan tietopaketin talvella remontoinnista. Jaamme samalla hyödyllisiä vinkkejä, joilla toteutat suuremmankin urakan tehokkaasti ja turvallisesti haastavista olosuhteista riippumatta.

Talvella remontoinnin haasteet

Vaikka talvella remontointi ei ole missään nimessä mahdotonta, aiheuttavat pimeät talvikuukaudet tiettyjä hankaluuksia. Muuttuvat sääolosuhteet, vähäinen valon määrä tai suuret lumimäärät tuoman oman haasteensa jokaiseen piharemonttiin.

Vaihtelevat sääolosuhteet

Suurimmat talviremontointiin liittyvät haasteet ovat ylivoimaisesti vaihtelevat ja jopa rankat sääolosuhteet. Lumi ja jää tekevät pinnoista liukkaita, mikä luo työturvallisuusriskin, hidastaa työntekoa sekä voi vaikeuttaa materiaalien kuljetusta. Tähän on kuitenkin olemassa ratkaisuja, kuten lumenpudotus tai jään sulattaminen höyrytyksellä.

Lyhyempi työaika

Etenkin alkutalvesta valoisa aika voi jäädä vain muutamaan tuntiin päivässä, mikä vähentää tehokasta työaikaa. Tämä voi hidastaa remontin valmistumista jopa useilla päivillä. Pahimmassa tapauksessa pimeä vuodenaika voi tarkoittaa jopa viikkojen viivästymistä suuremmissa remonteissa.

Mahdolliset materiaalien saatavuusongelmat

On mahdollista, että joidenkin materiaalien saatavuus saattaa olla talvella heikompaa, mutta tämä on harvinaista, sillä remonttien ja rakennusmateriaalien kysyntä on yleensä talvella vähäisempää Jos suunnittelet remonttia talviaikaan, selvitä materiaalien saatavuus hyvissä ajoin ongelmien välttämiseksi.

Talvella remontoinnin edut

Moni joka epäilee talviremontoinnin kannattavuutta ei tiedäkään, että talvella remontointi voi tietyissä tapauksissa olla joka kannattavampaa kuin kesäaikaan. Tässä muutamia syitä, miksi kannattaa harkita suurempienkin remonttien toteuttamista talviaikaan.

Halvemmat hinnat

Yksi suurimmista talviremontoinnin eduista on kilpailukykyisemmät hinnat. Koska suuri osa talonomistajista lykkää remonttejaan keväämmälle, on remonttifirmoilla vähemmän töitä talvikuukausina. Tämä tarkoittaa, että voit säästää merkittäviä summia remontin kustannuksissa.

Lyhyemmät odotusajat

Koska talvella remonttien kysyntä on matalampaa, voi remonttisi alkaa ja valmistua nopeammin kuin kesällä. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos remontilla on kova kiire.

Laajempi ja henkilökohtaisempi palvelu

Koska yrityksillä on vähemmän urakoita talviaikaan, on heillä enemmän aikaa keskittyä yksittäisiin keikkoihin. Tämä voi tarkoittaa entistä huolellisempaa työnjälkeä ja parempaa palvelua. Voit hyötyä yksilöllisestä palvelusta kun työntekijöillä on enemmän aikaa keskustella projektistasi ja vastata kysymyksiisi.

Optimaalinen materiaalien käyttö

Tietyt materiaalit, kuten betoni kuivuvat paremmin kylmällä ilmalla. Vaikka kuivuminen on talvella hitaampaa, kuivuu materiaali tasaisemmin tarjoten kestävämmän lopputuloksen.

Energiatehokkuus ja sen mittaaminen

Jos tavoitteenasi on parantaa kotisi energiatehokkuutta, kannattaa energiaremontti suorittaa talvella. Talviaikaan on helpompi tunnistaa eristeiden ja tiivisteiden ongelmakohdat, sekä nähdä energiaremontin todelliset vaikutukset.

Mahdollisuus moninkertaistaa kotitalousvähennys

Jos aloitat remontin loppuvuodesta ja kustannukset on jaettu useampaan osaan, voit saada tuplahyödyn kotitalousvähennyksestä. Kotitalousvähennys määräytyy kalenterivuoden mukaan, joten jakamalla kustannuksen kahdelle eri vuodelle voit käyttää vähennyksen kaksi kertaa samaan remonttiin. Jos kiinteistöllä on useampia omistajia, voi kotitalousvähennys jopa nelinkertaistua, sillä vähennys on henkilökohtainen eikä talokohtainen.

Kodin suurimmat remontit talvella – Uhka vai mahdollisuus?

Kodin suurempien remonttien, kuten kattoremontin tai kokonaisvaltaisen saneerauksen toteuttaminen talvella voi arveluttaa useita talonomistajia. Pysyykö koti lämpimänä kattoremontin aikana? Voiko lumi aiheuttaa vaurioita kodin rakenteissa?

Kattoremontti talvella

Toisin kuin usein luullaan, kattoremontin toteuttaminen talviaikaan on usein kustannustehokkaampaa ja turvallisempaa kuin kesällä. Kuten aiemmin mainittiiin, remonttialan yrityksillä on talvella vähemmän töitä, joten voit saada huomattavasti edullisemman tarjouksen kuin kesällä.

Kattoremontin suurin riski on kosteuden pääsemisen kattorakenteisiin tai kattomateriaaleihin. Koska talvella sataa harvemmin ja ilma on kuivempaa, on kosteusvaurion riski huomattavasti pienempi. Kesäaikaan kattoremontti ajoitetaan aina sääennusteen mukaan; talvella remontti voidaan ajoittaa ilman pelkoa sateesta. Sään kannalta otollisin aika kattoremontille on siis tammikuun ja maaliskuun välinen aika, jolloin ilma on kuivimmillaan.

Lumi ja jää katolla voivat kuitenkin muodostaa turvallisuusriskin. Tämän vuoksi on tärkeä varmistaa, että kattoturvatuotteet ovat ajan tasalla, ja remontin suorittaa kokeneet ammattilaiset. Kun katto on turvallinen ja urakoitsijalla on vankka kokemus katolla työskentelystä talviaikaan, ei kattoremontti ole yhtään sen vaarallisempi kuin kesällä.

Kattoremontti talvella on siis useasta syystä kannattavampaa tehdä talvella, kuin kesällä.

Muut suuret remontit talvella

Lukuisia muitakin kodin remontteja voidaan suorittaa talviaikaan. Talvella on hyvä aika toteuttaa suuremmat sisäremontit. Talvella voi olla helpompaa saada ammattitaitoista työvoimaa, kun työntekijöillä on vähemmän ulkotöitä.

Siksi esimerkiksi keittiö- tai kylpyhuoneremontin tekeminen talvella voi olla kannattavampaa. Koska nämä remontit tapahtuvat sisätiloissa, ei olosuhteet vaikuta remontin etenemiseen.

Vinkit onnistuneeseen talviremonttiin

Talvella remontointi voi olla erittäin kannattavaa, mutta se vaatii huolellista suunnittelua ja valmistelua. Keräsimme tähän loppuun vielä muutamia vinkkejä, joilla varmistat sujuvan talviremontin.

Suunnittelu

Kuten kaikissa muissakin remonteissa, on huolellinen ja ajan kanssa tehty suunnittelu avainasemassa. Talvella remontoidessa on useita seikkoja, joita on tärkeä ottaa huomioon. Painota suunnitteluvaiheessa erityisesti budjetointia sekä aikataulutusta.

Koska talvella remontointi voi tietyissä tapauksissa olla hitaampaa, on tärkeä aloittaa suunnittelu hyvissä ajoin.

Tarjousten kilpailuttaminen

Kun suunnittelet remonttia talvella, on järkevää kilpailuttaa mahdollisimman monen urakoitsijan tarjous. Kun vertailet useita tarjouksia, voit löytää halpoja tarjouksia yrityksiltä, joilla on hiljaisempaa talviaikaan. Joillakin yrityksillä hinnat ovat samat vuoden ympäri, kun taas osa tarjoajista voi laskea hintojaan merkittävästi talvella.

Luotettavan urakoitsijan valinta

Muista, että halvin ei aina ole paras. On tärkeä valita luotettava urakoitsija, jolla on runsaasti kokemusta talvisissa olosuhteissa työskentelystä. Näin varmistat remontin turvallisen ja sujuvan etenemisen ilman ylimääräisiä riskejä.

Työn laadun seuranta

Vaikka talvella on vähemmän kiire, on tärkeää seurata remontin edistymistä ja työn laatua. Näin varmistat, että projekti pysyy aikataulussa ja että saat haluamasi lopputuloksen.

Usein kysyttyä

Onko talvella remontointi turvallista?

Kyllä, talvella remontointi on turvallista, kunhan työ on suunniteltu huolellisesti ja noudattaa työturvallisuusmääräyksiä.

Voiko talvella tehdä kattoremontin?

Kyllä, kattoremontti on mahdollista toteuttaa myös talvella. Talviaikaan toteutettu kattoremontti voi itse asiassa olla kustannustehokkaampi ja nopeampi kuin kesällä tehty. Talvella on vähemmän kysyntää kattoremonteilla, eikä eikä talvella ole sateen uhkaa.

Onko talvella saatavilla samat rakennusmateriaalit kuin kesällä?

Kyllä, suurin osa materiaaleista on saatavilla yhtälailla myös talvella. Osa materiaaleista, kuten betoni, saattavat jopa itseasiassa toimia paremmin talvella kuin kesällä.

Mitä ottaa huomioon talvella remontoidessa?

Kun suunnittelet remonttia talviaikaan, on tärkeää ottaa huomioon vaihtelevat sääolosuhteet sekä varmistaa, että valitut rakennusmateriaalit kestävät kylmää. Talvella on myös tärkeää kiinnittää huomiota työturvallisuuteen, etenkin kattoremontissa.

Kauanko talviremontti kestää?

Talvella suoritettu remontti voi tietyissä tapauksissa kestää pidempään kuin kesällä toteutettu remontti. Lumi ja jää sekä lyhyemmät päivät voivat hidastaa remontin etenemistä.

Picture of Reiska

Reiska