Majoitus remontin ajaksi – viisi vinkkiä paremman majoituksen löytämiseen

Etusivu Remontointi Majoitus remontin ajaksi – viisi vinkkiä paremman majoituksen löytämiseen
Kuinka löytää paras majoitus remontin ajaksi?

Kodin remontit ovat suuria ja merkittäviä projekteja, jotka tuovat mukanaan monenlaisia haasteita. Kun seinät kaatuvat, lattiat avataan ja koti muuttuu työmaaksi, herää tarve löytää väliaikainen majoitus remontin ajaksi.

Keräsimme yhteen viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua löytämään parhaan majoituksen remontin ajaksi. Väliaikaismajoituksen löytäminen on viimeinen asia, jonka haluat tuovan lisää harmaita hiuksia jo valmiiksi stressaavan remontin aikana. Oli kyseessä sitten suurempi putkiremontti, kylpyhuoneremontti tai vahinkosaneeraus, väliaikainen majoitus tekee remontista entistä sulavamman ja miellyttävämmän kokemuksen.

Vertaile eri majoitusvaihtoehtoja

Suuren remontin kohdalla monella herää sama kysymys: Missä asua remontin aikana? Vastaus ei ole aina yksinkertainen, sillä majoitusvaihtoehtoja on tarjolla lukuisia erilaisia.

Hotellimajoitus tulee usein ensimmäisenä mieleen. Hotellin varaaminen on helppoa ja vaivatonta, ja se onnistuu usein lyhyelläkin varoitusajalla. Vaikka hotelli on monelle houkutteleva vaihtoehto, on hyvä muistaa, että varsinkin pidempiaikainen hotellimajoitus on kallista. Muutamankin päivän hotellimajoitus voi nostaa remontin kokonaiskustannuksia merkittävästi.

Jos remontti kestää useamman viikon tai kuukauden, on lyhytaikainen vuokra-asunto usein monella tapaa järkevämpi vaihtoehto. Sen lisäksi että kalustettu vuokra-asunto tulee halvemmaksi, tarjoaa se kodinomaisen tilan, jossa voit elää täysin normaalia arkielämää.

Mieti majoituksen sijainti tarkkaan

Remontin aikaista valittaessa sijainnin merkitys korostuu entisestään. Pitkät välimatkat voivat koitua haasteeksi muutenkin kiireisen remontin keskellä. Sen lisäksi, että väliaikaismajoituksen olisi hyvä sijaita mahdollisimman lähellä remontoitavaa kotia, on tärkeää varmistaa mitä palvelua on lähellä.

 • Lähellä remonttikohdetta: Väliaikaisen majoituksen sijainti lähellä remonttikohdetta voi helpottaa arkea merkittävästi. Voit helposti käydä tarkastamassa remontin etenemistä, kommunikoida urakoitsijan kanssa sekä välttää pitkän siirtymät. Lisäksi, jos unohdat jotain kotiin, voit helposti käydä hakemassa sen.
 • Alueen palvelut: Mieti, mitä palveluita tarvitset päivittäin. Onko lähialueella kauppoja, kouluja, päiväkoteja tai julkista liikennettä? Hyvät palvelut lähellä tekevät arjesta sujuvampaa ja vähentävät stressiä.
 • Liikenneyhteydet: Jos et asu aivan remonttikohteesi vieressä, tutustu etukäteen liikenneyhteyksiin. Onko lähellä bussi- tai raitiovaunupysäkkiä? Kuinka kauan kestää päästä töihin tai kouluun? Hyvät liikenneyhteydet tekevät arjesta helpompaa.
 • Vapaa-ajan mahdollisuudet: Vaikka asunto onkin vain väliaikainen, on tärkeää, että voit nauttia vapaa-ajastasi. Onko lähellä puistoja, ulkoilureittejä tai muita vapaa-ajanviettopaikkoja?

Yhteenvetona, kun mietit majoituksen sijaintia ja palveluita, mieti omaa arkeasi ja sitä, mitä todella tarvitset. Väliaikainen asunto remontin ajaksi ei ole vain paikka nukkua, vaan se on kotisi, vaikkakin vain hetken aikaa.

Budjetoi ja vertaile eri majoitusvaihtoehtojen hintoja

Väliaikaismajoitus tuo oman lisänsä remontin kokonaiskustannuksiin. Vertaile eri vaihtoehtoja, ja löydä omaan budjettiisi sopivin vaihtoehto.

 • Selvitä kustannukset: Ennen kuin teet päätöksen majoituksesta, selvitä tarkasti, mitä kustannuksia siihen liittyy. Kuinka paljon vuokra on? Onko muita kuluja, kuten vesi- tai sähkölaskuja?
 • Vertaile eri vaihtoehtoja: Kun tiedät, mitä kustannuksia majoitukseen liittyy, vertaile eri vaihtoehtoja keskenään. Onko esimerkiksi lyhytaikainen vuokra-asunto edullisempi kuin sijaisasunto? Tai voisiko ystävän tai sukulaisen luona asuminen olla kustannustehokkaampi vaihtoehto?
 • Huomioi lisäpalvelut: Joissakin majoitusvaihtoehdoissa voi olla tarjolla lisäpalveluita, kuten siivous tai aamiainen. Vaikka nämä palvelut voivat nostaa majoituksen hintaa, ne voivat myös tehdä arjesta helpompaa ja mukavampaa.
 • Älä unohda piilokustannuksia: Kun budjetoit majoitusta, muista ottaa huomioon myös mahdolliset piilokustannukset. Esimerkiksi, jos uusi asunto sijaitsee kaukana työpaikastasi, matkakulut voivat nousta yllättävän korkeiksi.

Huomioi majoituksen joustavuus ja sopimusehdot

Remontin aikana asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Remontti saattaa venyä, tai saatat tarvita majoitusta pidempään kuin alun perin ajattelit. Siksi on tärkeää valita majoitus, joka on joustava ja jonka sopimusehdot ovat selkeät.

 • Sopimuksen kesto: Selvitä, kuinka pitkäksi aikaa olet sitoutunut vuokraamaan asunnon. Onko sopimus kuukausittainen, vai onko se määräaikainen? Joustava sopimus antaa sinulle vapauden muuttaa suunnitelmiasi tarvittaessa.
 • Irtisanomisaika: Kuinka pitkä irtisanomisaika majoituksessa on? Jos remontti valmistuu aikaisemmin kuin odotit, voitko irtisanoa sopimuksen ilman lisäkustannuksia?
 • Muutokset sopimuksessa: Onko mahdollista tehdä muutoksia sopimukseen remontin aikana? Esimerkiksi, jos tarvitset majoitusta pidempään, voitko jatkaa sopimusta ilman suuria lisäkustannuksia?
 • Palveluiden muutokset: Jos majoitus sisältää lisäpalveluita, kuten siivouksen tai aamiaisen, selvitä, voitko tehdä muutoksia näihin palveluihin remontin aikana. Esimerkiksi, jos et tarvitsekaan siivousta joka viikko, voitko muuttaa palvelun kahden viikon välein tapahtuvaksi?

Lopulta, kun valitset majoitusta remontin ajaksi, on tärkeää lukea sopimus huolellisesti ja varmistaa, että ymmärrät kaikki ehdot. Joustava ja selkeä sopimus voi säästää sinulta paljon vaivaa ja kustannuksia remontin aikana.

Huomioi asunnon varustelu ja mukavuus

Vaikka majoitus remontin ajaksi on väliaikaista, se ei tarkoita, että sinun pitäisi tinkiä mukavuudesta. Viihtyisä ja hyvin varusteltu asunto voi tehdä remontista huomattavasti miellyttävämmän kokemuksen.

 • Kalustus: Monet väliaikaiset majoitusvaihtoehdot tarjoavat kalustettuja asuntoja. Tarkista, mitä kalusteita asuntoon kuuluu ja vastaavatko ne tarpeitasi. Onko esimerkiksi sänky mukava? Onko olohuoneessa riittävästi istumapaikkoja? Onko asunnossa tehokas lämmitysjärjestelmä kuten ilmalämpöpumppu?
 • Keittiön varustelu: Jos aiot valmistaa ruokaa asunnossa, on tärkeää, että keittiö on hyvin varusteltu. Onko siellä tarpeeksi astioita ja ruoanlaittovälineitä? Entä onko keittiössä peruslaitteet, kuten uuni ja jääkaappi?
 • Kylpyhuoneen mukavuudet: Hyvä suihku ja toimiva wc ovat välttämättömiä. Tarkista myös, onko kylpyhuoneessa pesukonetta, jos aiot pestä pyykkiä asunnossa.
 • Internet ja viihde: Nykyaikana nopea internet-yhteys on monille välttämätön. Selvitä, onko asunnossa valmiiksi nettiyhteys ja kuuluuko se vuokran hintaan. Entä onko asunnossa televisiota tai muita viihdelaitteita?

Yhteenveto – Valitse väliaikaismajoitus huolella

Kodin remontti voi olla haastavaa aikaa, mutta oikeanlaisella majoituksella voit tehdä siitä huomattavasti sujuvampaa ja miellyttävämpää. Olipa kyseessä sitten suuri remontti tai pienempi pintaremontti, on tärkeää löytää majoitus, joka vastaa omia tarpeitasi ja toiveitasi.

Tärkeimmät seikat majoituksen valinnassa:

 • Budjetti: Mieti, kuinka paljon olet valmis maksamaan majoituksesta ja vertaile eri vaihtoehtoja.
 • Mukavuus ja varustelu: Viihtyisä ja hyvin varusteltu asunto tekee remontista miellyttävämmän.
 • Sopimuksen joustavuus: Valitse majoitus, joka on joustava ja jonka sopimusehdot ovat selkeät.
 • Sijainti ja liikenneyhteydet: Hyvät liikenneyhteydet ja lähellä olevat palvelut voivat tehdä arjestasi sujuvampaa.
Picture of Reiska

Reiska