Vanhan yksiön remontti – pienestä asunnosta kodikas koti edullisesti

Etusivu Kodin remontit Vanhan yksiön remontti – pienestä asunnosta kodikas koti edullisesti
Vanhan yksiön remontti on erinomainen keino nostaa yksiön arvoa.

Pienestäkin yksiöstä saa pienellä pintaremontilla kodikkaan ja miellyttävän kodin. Jo pienilläkin muutoksilla saat ihmeitä aikaan.

Jos hankit yksiön ensiasunnoksi tai sijoitukseksi, voit edullisillakin remonteilla nostaa asunnon arvoa huomattavasti. Arvonnousun lisäksi hyväkuntoinen yksiö menee aina huomattavasti helpommin kaupaksi.

Yksiön remontti on siis kannattava sijoitus arvonnousua ja jälkimarkkinoita ajatellen.

Keräsimme yhteen vinkkejä ja ideoita, joilla saat edullisesti pienestä yksiöstäsi mielekkään kodin ja jokaisen neliön hyötykäyttöön.

Asunnon maalaus

Maalaaminen on helppo ja edullinen tapa kohentaa koko asunnon yleisilmettä. Vanha maalipinta voi olla rappeutunut ja kulunut, joten maalaamalla piristät helposti vanhan näköistä asuntoa.

Käyttämällä mielikuvitusta värivalinnoissa saat pienestä yksiöstä heti persoonallisemman, eikä asunto näytä valmiin muotin mukaiselta. Esimerkiksi tehostevärien käyttö perinteisen valkoisen lisäksi luo tunnelmaa ja kodikkuutta sekä avaa uusia mahdollisuuksia sisustukseen.

Hyvä maalipinta kestää aikaa ja käyttöä, joten panostamalla laadukkaaseen maaliin varmistat pitkäikäisen maalipinnan joka näyttää edustavalta eikä rapistu ajan saatossa.

Yksiön maalaaminen on pintaremonttien edullisimmasta päästä jonka voit tehdä helposti itse.

Vanhan keittiön uusiminen

Pienestä keittiöstä saat helposti viihtyisämmän miellyttävän pienillä muutoksilla. Keittiön pintojen uudistus tuo heti vanhalle keittiölle modernimman ilmeen räjäyttämättä pankkia.

Kokonaisvaltaisempi keittiöremontti tuo suuremman loven lompakkoon, mutta lopputulos on sen mukaista. Päivittämällä vanhan pattihellan induktioon ruoanlaitto muuttuu huomattavasti vaivattomammaksi, ja keittiö saa modernimman ilmeen.

Induktiolieden lisäksi helppo tapa modernisoida vanhan yksiön keittiö on asentaa astianpesukone. Astianpesukone lisää yksiön asuinmukavuutta, sekä antaa etulyöntiaseman uutta vuokralaista etsiessä. Yhä useammalle astianpesukone on välttämättömyys asunnossa.

Keittiön kaappeja ja tilaratkaisua uudistamalla saat pienestäkin keittiöstä viihtyisän ja helppokäyttöisen.

Keittiöremontti on yksiön suurimpia remontteja, joka oikein tehtynä nostaa asunnon arvoa ja nostaa asumismukavuutta.

Lattioiden uusiminen

Lattiat ovat aina alttiita kulumiselle, ja vaihtamalla kuluneen lattian uuteen pieni yksiö suorastaan herää henkiin. Tekemällä lattiaremontin itse saat pienelläkin budjetilla aikaan suuren muutoksen.

Jos vanha lattia on edelleen käyttökelpoinen, voi hiomalla ja lakkaamalla saada vanhasta lattiasta uudenveroisen.

Valitsemalla materiaaliksi laminaatin säästät pitkän pennin verrattuna parkettiin. Laminaatti vaatii vähemmän hoitoa ja ylläpitoa kuin kosteusvaurioille altis parketti.

Trendikäs vaihtoehto laminaatille on vinyylilattia. Vinyylilattia kestää erinomaisesti kosteutta ja kolhuja, ja voit valita useiden eri kuosien väliltä. Vinyylilattia on on käytännöllinen ja tyylikäs vaihtoehto perinteiselle laminaatille.

Vinyylikorkkilattia on vinyylilattian edistyneempi malli, jossa vinyylipinnan alapuolella on kerros luonnonkorkkia. Luonnonkorkki eristää ääntä erinomaisesti, joten voit olla varma ettei alakerran naapuri kuule kovempiakaan askeleita.

On tärkeä muistaa, että lattiaremontista on aina ilmoitettava etukäteen. Lattiaremontin aikana asunnon äänieristys kärsii ja remontista syntyvät äänet voivat kantautua naapuriasuntoihin.

Lattiaremontin toteutat helposti itse, ja remontin saat suoritettua vain muutamassa päivässä.

Kylpyhuoneremontti

Useissa yksiössä on ahtaat ja huonokuntoiset kylpyhuoneet. Uusimalla kalusteet ja käyttämällä tilan hyödyllisesti saa vanhasta kylpyhuoneesta huomattavasti käytännöllisemmän ja viihtyisämmän.

Kalusteiden lisäksi uusimalla myös pinnat parannat kylpyhuoneen ulkoasua huomattavasti. Kylpyhuoneen pinnat altistuvat jatkuvasti kulutukselle ja kosteudelle, joten niiden käyttöikä on muiden tilojen pintoja huomattavasti lyhyempi.

Kylpyhuoneremontti alkaa aina vanhojen kalusteiden ja pintojen purkamisella. Samalla on hyvä tarkistaa rakenteiden ja viemärien kunto piilevien vaurioiden varalta. Kylpyhuoneremontin voi tehdä itse, mutta parhaan lopputuloksen saa useimmiten kääntymällä ammattitaitoisen urakoitsijan puoleen.

Vinkit yksiön remontoitiin:

  • Suuremman remontin kohdalla muista toimittaa remontti-ilmoitus hyvissä ajoin.
  • Suorita remontti virka-ajalla häiriön minimoimiseksi.
  • Uusimalla tai käsittelemällä pinnat kohennat asunnon yleisilmettä huomattavasti. Tekemällä mahdollisimman paljon itse säästät pitkän pennin.
  • Hinnan ei tulisi olla ainoa ratkaiseva tekijä. Panostamalla laadukkaisiin materiaaleihin remontti kantaa hedelmää vuosiksi eteenpäin.
  • Jos kyseessä on vanha yksiö, on ammattilaisen toimesta suoritettu asbestikartoitus kannattavaa.
  • Älä unohda kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys on 40 prosenttia työn osuudesta. Kotitalousvähennys on käytettävissä remonteissa jotka eivät ole taloyhtiön vastuulla.
  • Jos olet epävarma omista taidoistasi, käänny ammattilaisen puoleen parhaan lopputuloksen varmistamiseksi.
Reiska

Reiska